Tilgængelighedsmærket
Hotel Skandinavien har elevator og øget tilgængelighed.
Ladestation til el biler
Opladning og parkering i gården.

Velkommen

Vi er et lille hotel centralt placeret i Rudkøbing.

4,4/5 Fremragende
-Expedia
4,3/5 Fremragende
-Google
4,0/5 Rigtig god
-Tripadvisor
billede af h.c ørsted statue taget fra hotellets vindue

H.C. Ørsted Barndoms stræde

H.C. Ørsted er født i 1777 og opvokset i Rudkøbing nær Gaasetorvet, hvor han stadig står og pryder bybilledet som statue. De mange sommerfugle i byen er til ære for ham og på udstillingen kan man lære om hans liv, hans arbejde med naturvidenskab og sprog, samt genskabe nogle af hans mest kendte eksperimenter.

 

Hundredeårsjubilæet for elektromagnetisme 

Placeringen af statuen på Gaasetorvet i Rudkøbing er ikke tilfældig, det var nemlig her H.C. Ørsted blev født og voksede op som søn af byens apoteker. Det var også fra hans far, han i en tidlig alder fik interesse for kemi, men dengang var der kun fire retninger på universitet, så han studerede farmakologi, som var det tætteste på kemi. Skæbnen ville dog at det var i fysikkens verden, han gjorde sin største opdagelse, som også har gjort ham verdenskendt. 

5 meter

Rudkøbing havn

Havnen er beliggende tæt på by, strand og flot udsigt til Langelandsbroen og ø-havet. Grundet havnens placering mod vest, er her også solnedgang i verdensklasse.
 

Sandstrand og badeanstalt

Rudkøbing Badeanstalt ligger i den sydlige ende af havnen og har åbent hele året. Få meter efter badeanstalten ligger den skønneste sandstand.
Kan du ikke vente med en dukkert, kan du også hoppe i bølgen blå direkte fra havnens badebro.
 

Faciliteter

Inkluderet i havneafgifterne er flere forskellige faciliteter, som bad, toilet, wifi og el. Der er desuden adgang til god grillplads, plads til autocamper og masser indkøbsmuligheder og spisesteder i nærheden af havnen. 

100 meter

Rudkøbing havn
billede af Rudkøbing gågade med sommerfugle hængende over gaden

Byens gågade

Langeland har et stort udvalg af specialbutikker, gårdbutikker samt mange dygtige lokale kunsthåndværkere.

 

Rudkøbing, som er Langelands største by, er en hyggelig gammel købstad med flotte gamle køb­mandsgårde, små byhuse og krogede veje med brosten og samtidig det sted, hvor man kan gøre en god handel og få den gode gammeldags service.

100 meter

Den gamle Bymølle

Vindmøllen blæste omkuld i en storm i 1703 men blev genopført som stubmølle. Denne mølle blev i 1776 erhvervet af Martin Jensen, der var en foretagsom 37-årig møllersvend fra København.
I årene efter 1790 byggedes flere hollandske møller på Langeland, og for at stå sig i konkurrencen søgte Martin Jensen også tilladelse til at udskifte sin stubmølle med en hollænder. Han døde dog før bevillingen blev givet, og selv om han havde været så sikker på at få bevillingen, at han allerede var begyndt at købe materialer til møllen, blev den først færdigbygget efter hans død.
Enken giftede sig med møller og møllebygger Johan Henrich Schnohr, og det er sandsynligvis også ham, der har bygget møllen, men det kan ikke dokumenteres.

 

I april 1818 brændte møllen. Den blev først genopbygget godt et år efter branden og var længe under opførelse.

100 meter

billede af rudkøbing gammel mølle med grønne træer i bunden og skyer på himlen
(foto visit langeland)

Byens park

Anders Sandøe Ørsted (1778 – 1860) er i dag nok mest kendt som H.C. Ørsteds broder, men han opnåede selv at slå sit navn fast i både samtiden og eftertiden.

 

Med Anders Sandøe Ørsted er det ikke emner som elektromagnetisme eller andre fysiske fænomener der er i fokus, det handler derimod om paragraffer og lovgivning. Efter barndommen i Rudkøbing rejste han nemlig til København, hvor han fik en stor karriere som politiker og retskyndig. Han er en af hovederne bag omfattende ændringer i dansk strafferet og tilblivelsen af den grundlov der stadig bruges i dag. Han var bl.a. i en periode statsminister, men hans arbejde som højesteretsdommer og grundlægger af den moderne retsvidenskab nok er det, der har haft størst betydning for eftertiden.

300 meter

Fredskoven

Fredskoven består dels af en gammel lystskov, altså en skov der har til formål at være udflugtssted for byboere, et skovrejsningsområde, samt nogle engarealer i Rudkøbing Vejle. Den gamle Fredskov på 3 ha er blevet udvidet med 14,5 ha ny skov i 1991/1992. Det betyder at der er mulighed for ture både på den åbne Vejle og i læ i skoven.
10 ha af arealet er tilplantet med løvtræer der i løbet af de næste 50-100 år vil skabe en højskov.

I skovbunden af Fredskoven finder du udbredte tæpper af ramsløg , der blomstrer tidligt i maj.

 

800 meter

billede af skovsti der snor sig til højre med trækroner over stien